• AustriaCity Break, Ski, Parc de distractii, Shopping
  • UngariaStatiuni Balneo, Budapesta, Balaton, Hajduszobozlo!
  • BulgariaVacante avantajoase la munte sau la mare, reduceri Early Booking, platesti 6 si stai 7 nopti, Oferte Speciale
  • GreciaHoteluri, Vile si Apartamente pe Grecia continentala si insulara. Tot ce iti doresti intr-o singura destinatie!
  • CroatiaVacante perfecte, peisaje frumoase, culori incredibile si relaxare!
  • SloveniaVacante pentru iubitorii sportului - o destinatie frumoasa in orice anotimp.
  • MuntenegruLitoral si munte intr-o singura destinatie.
  • RomaniaE timpul sa ne redescoperim tara: statiuni montane, litoral, delta, manastiri, statiuni balneo, orase si peisaje superbe.
Austria1 Ungaria2 Bulgaria3 Grecia4 Croatia5 Slovenia6 Muntenegru7 Romania8
 
HOME PAGE
 

Despre Lefkada - LEFKADA, Grecia

Despre Lefkada

Lefkada (greacă Λευκάδας) sau Lefkas este o insulă grecească în Marea Ionică, legată de continent printr-un lung dig rutier și un pod.

Drumul. De la Bucureşti pînă pe insulă sînt aproape 1.075 de kilometri. Traseul clasic este cel prin Ruse - Sofia - Kulata - Salonic - Ioannina - Preveza - Lefkada si se parcurge în ~14-15 ore.

Prin Bulgaria se circulă cu atenţie si se va respecta viteza legala, altfel va trebui sa stati cu 10 euro pregătiţi în talon, cam atît costă să-ţi continui drumul fără probleme dacă te opreşte vreun poliţist pentru abateri de genul “10-15 kilometri peste limită” sau “depăşire pe linia continuă”. Taxele oficiale: pod Giurgiu-Ruse (27 de lei la dus, 2 euro la întors) şi vigneta (10 leva sau 5 euro pentru o săptămînă, daca aveti sejur de 7 nopti sau mai mult va trebui sa cumparati 2 vignete). 

În Grecia se merge excelent. În plus, sunt aproape 300 de kilometri pe Egnatia Odos, o autostradă foarte buna, care străpunge munţii prin vreo 45 de tuneluri, cel mai lung avînd 4,6 kilometri! 

Între Salonic şi Lefkada sînt 3 puncte de taxare (2,4 euro + 2 euro + 2 euro), plus 3 euro pentru podul subacvatic Preveza – Aktio. Apoi se trece de pe continent pe insulă pe un pod obişnuit.

Primul oraş care îţi iese în cale e chiar capitala, Lefkada. Frumoasă, colorată, dar nu e de stat aici. Cele mai frumoase plaje sînt pe partea de vest a insulei, în sud se poate alege ca loc de cazare Vassiliki, în timp ce pe partea estică sînt mai multe variante (Nidri, Ligia, Nikiana), dar plajele nu se compară cu cele vestice şi va trebui să faci zilnic drumuri lungi cu maşina ca să te bucuri de adevărata frumuseţe a Lefkadei. Hotelurile sînt ceva mai rare pe insulă, predomină studiourile şi vilele. Şi nici urmă de all-inclusive, dar cui îi trebuie aşa ceva cînd la tot pasul sînt taverne cu mîncare şi atmosferă excelente?

Agios Nikitas, un sătuc fermecător cu cîteva taverne bune şi cu zeci de studiouri sau vile unde îţi poţi stabili cartierul general pe perioada vacanţei în Lefkada. 

Plajele. Acum, pe larg despre locurile de un albastru ireal al Mării Ionice.

Plaja Milos. Pur şi simplu fantastică! Am fost aici în 3 zile diferite şi ne-am promis că vom reveni în anii următori. Am prins şi valuri “tsunami”, de 3-4 metri, distractive pînă la un punct, dar ne-am bucurat şi de zile în care marea a fost linişită, limpede şi albastră cum n-am mai văzut niciunde. Pentru a ajunge la Milos sînt două variante, ambele cu plecare din Agios Nikitas. Prima: o drumeţie peste deal, pe lîngă taverna Poseidon, pe o cărare nici foarte dificilă, dar nici de urcat în pas alergător. Imaginea plajei văzute de sus e însă fantastică! A doua variantă e cu vaporaşul care pleacă de pe plaja din sat şi face maximum două minute pînă la Milos :D. Preţ: 6 euro de persoană dus-întors, copiii plătesc jumătate. Prima cursă pleacă spre Milos abia la ora 11:00, apoi din 30 în 30 de minute sînt curse spre şi dinspre plajă. Ultimul transport de la Milos spre Agios Nikitas e la ora 17:00. E important de ştiut că la plaja Milos nu sînt nici şezlonguri, nici umbrele, nici baruri sau taverne. Asta e frumuseţea pură, sălbatică a acestui loc fabulos. Aşadar, trebuie să mergi pregătit. Apă, umbrelă etc. Şi încă un lucru de notat, pentru cei mai pudici: e o plajă frecventată şi de nudişti, de obicei stau în partea sudică, partea opusă dealului peste care se ajunge la Milos.

Plaja Egremni. Încă nu ne-am decis dacă e numărul 1 în topul preferinţelor noastre, competiţia cu Milos e foarte încinsă. Oricum, e sus de tot. În clasament, adică. Pentru că plaja e jos, foarte jos. Cobori 350 de trepte pînă ajungi la ea. Problema e că trebuie să le şi urci, la întoarcere, efort care te cam stoarce de energie, mai ales dacă sînt +30 de grade. Un lucru e cert: plaja asta merită orice strădanie! Este pur şi simplu extraordinară! 

Drumul spre Egremni e clasic pentru Lefkada. Foarte virajat, cu multe serpentine strînse, trebuie să conduci cu atenţie, mai ales că la orice pas îţi fug ochii la peisajele superbe. Parcarea e 4 euro, dar se poate lăsa maşina şi pe marginea drumului, gratis, evident Pe plajă e un bar de unde poţi lua bere, sucuri, snacks, frappe etc. O umbrelă şi două şezlonguri = 7 euro.

Plaja Agiofili. E în sudul insulei, se ajunge din Vassiliki, după un drum de maximum 10 minute cu vaporaşul (prima plecare e la 10:30, 5 euro de persoană dus-întors, copiii nu plătesc nimic). E şi o variantă cu maşina + o porţiune pe jos, dar  e destul de anevoios. Plaja e superba, mică şi încîntătoare, apă limpede şi, normal, foarte albastră. Plus un loc bun pentru snorkeling: în partea din stînga plajei, lîngă stîncile care răsar din mare, înoţi printre peşti şi admiri peisajul submarin. Şi aici o umbrelă şi două şezlonguri = 7 euro.

Plaja Kathisma. Este plaja cu cel mai facil acces. Se parchează chiar deasupra ei, faci doi paşi şi eşti pe şezlong sau pe prosop. Kathisma e cea mai amenajată plajă din Lefkada, are 3-4 taverne, are studiouri şi hoteluri , are chiar şi un club, un fel de Bamboo al insulei . Pentru că se ajunge lejer la plajă, poate fi destul de aglomerată uneori. Parcarea e gratis, o umbrelă şi două şezlonguri = 6 euro.

Plaja Porto Katsiki. Site-urile mari de travel o plasează în Top 10 plaje din Europa, aşadar e un obiectiv de neratat pentru oricine ajunge în Lefkada. Faima locului, suprapusă peste dimensiunile nu foarte generoase ale plajei, o transformă într-o zonă destul de aglomerată uneori, fapt ce îi mai fură din farmec. Nu suficient pentru a o scoate de pe lista celor mai tari locuri de pe insulă, clar! Pentru a ajunge la apă se coboară doar 80 de trepte, o nimica toată după ce ai trecut pe la Egremni . 

Parcarea e 3 euro, o umbrelă şi două şezlonguri fac 8 euro. Lîngă parcare sînt 2-3 taverne mici, iar pe plajă e un restaurant ambulant, în persoana unui tip căruia îi poţi comanda o cafea, un frappe, 10 beri sau chiar de mîncare şi ţi le livrează direct la şezlong în 20-30 de minute (le aduce de la o tavernă din apropiere). 

-


Rezerva Hotel

REZERVARI ONLINE

Cauta Hotel/Statiune:
 
Abonare Newsletter

GRECIA VARA 2018
Hotel
Grand Beach 3*
de la 48 Eur/pers/noapte
Mic Dejun
Hotel
Aethria 3*
de la 27 Eur/pers/noapte
Mic Dejun
Hotel
Potos 3*
de la 22 Eur/pers/noapte
Mic Dejun
ApartHotel
Ntinas Filoxenia 3Keys
de la 27 Eur/pers/noapte
Demipensiune
Hotel
Korina 2*+
de la 27 Eur/pers/noapte
Mic Dejun
 
Home | Harti Grecia | Contact
 
Site Protectia Consumatorului: | www.anpc.gov.ro| Copyright 2017 © SC ALTOURSL SRL | Termeni si conditii GDPR